studiecoach

Aanbod

Studiecoaching is een vorm van begeleiding die leerlingen en studenten helpt om hun studiedoelen te bereiken door middel van persoonlijke ondersteuning en strategisch advies. Een studiecoach werkt samen met de student om leerstrategieën te ontwikkelen, motivatie te verhogen, en academische prestaties te verbeteren.
Op deze vlakken kan een studiecoach je zoal helpen:
  • Verbeteren van leervaardigheden
Studiecoaches helpen studenten en leerlingen effectieve leertechnieken te ontwikkelen, zoals time management, notitietechnieken, en examenvraagstrategieën.  Dit verhoogt de efficiëntie en effectiviteit van hun studie inspanningen.
  • Motiveren en ondersteunen
Een studiecoach biedt emotionele en mentale ondersteuning, helpt studenten om gemotiveerd te blijven en door te zetten ondanks uitdagingen. Dit kan vooral nuttig zijn tijdens stressvolle periodes zoals examens of deadlines.
  • Plannen en organiseren
Studiecoaching omvat het helpen van studenten bij het opstellen van een realistisch studieplan. Dit zorgt voor een gestructureerde aanpak, waarbij academische taken in behapbare stukken worden verdeeld om overweldiging te voorkomen.
  • Aanpakken van specifieke problemen
Studiecoacheskunnenstudenten helpen om specifieke academische uitdagingen aan te pakken, zoals moeite met bepaalde vakken of gebrek aan concentratie. Dit gebeurt door gepersonaliseerde
strategieën te ontwikkelen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van de student. Leerlingen die te maken krijgen met ADHD, ADD, dyslexie, dysorthografie, dyscalculie,…kunnen hiervoor ook specifieke ondersteuning krijgen via een studiecoach.
  • Verhogen van zelfvertrouwen
Door studentente begeleiden en succeservaringen te bieden, helpt een studiecoach om het zelfvertrouwen van de student te vergroten. Dit kan leiden tot een positievere houding ten opzichte van studieprestaties.
  • Voorbereiden op de toekomst
Naast directe academische ondersteuning, helpt studiecoaching studenten ook bij het ontwikkelen van vaardigheden die nuttig zijn voor hun toekomstige carrière, zoals probleemoplossend vermogen, kritisch denken, zelfstandigheid, het maken van een planning (korte -en langere termijn), leren verwerken van grotere hoeveelheden leerstof,…


Werkwijze

Indien u beroep wil doen op de studiecoach kan u een mailtje sturen naar liesbeth@groepspraktijkopenhuis.be of telefonisch een afspraak maken via 0471/01.49.93

 


Tarieven

€30 per uur


Maak kennis met ons team


Liesbeth Bonamie

 

liesbeth@groepspraktijkopenhuis.be
0471/01.49.93

 


Locatie

Kortrijksesteenweg 237, 9800 Deinze